tiistaina, marraskuuta 13, 2007

Kantsii ostaa luomua

Finfood kirjoitti:

EU-tutkimus: luomun ja tavanomaisen ruuan ero suurin maidossa
31.10.2007 08:33

Suurin ero luomuruuan ja tavanomaisen ruuan välillä on nähtävissä maidossa, EU-rahoitteisen QLIF-tutkimuksen ennakkotiedoissa esitetään. Tutkimuksessa luomumaito sisälsi kesällä 60 - 80 prosenttia ja talvella 50 - 60 prosenttia enemmän antioksidantteja kuin tavanomainen maito.

Myös luomuhedelmät ja -vihannekset sisälsivät jopa 40 prosenttia enemmän antioksidantteja kuin tavanomaisesti tuotetut vastaavat kasvikset.

Parin vuoden takaisen Brittiläisen Aberdeen yliopiston tutkimuksen mukaan taas luomumaito sisältää melkein kolme neljäsosaa enemmän n-3-rasvahappoja kuin tavallinen maito.

Hiljattain on julkaistu myös hollantilainen tutkimus, jonka mukaan äidinmaidon CLA-pitoisuutta (maidon rasvahappo) voitiin nostaa merkitsevästi, jos äiti korvasi tavanomaisen maidon luomumaidolla ja -lihalla. On viitteitä siitä, että luonnollinen CLA pienentäisi mahdollisesti syövän vaaraa.

Tästähän voisi melkein päätellä, että luomuruoan ostaminen tulee antioksidantti- ja rasvahappokoostumuksen suhteen jopa halvemmaksi kuin ei-luomun!

Tosin itse ainakin suosin luomua pääasiassa muista terveellisyys-, ympäristö- ja eettisistä syistä. Esimerkiksi luomutilalla lehmät pääsevät jaloittelemaan enemmän ja vasikat saavat olla emänsä kanssa pidempään. Luomukanoilla on lähes kaksinkertaisesti tilaa verrattuna tavallisiin, niillä on pesiä ja ne pääsevät kesällä ulkoilemaan.

Luomuruoan syöminen on myös yksi tapa välttää ympäristömyrkkyjä ja tae geenimuuntelemattomasta elintarvikkeesta.

1 kommenttia:

Blogger Rita A kirjoitti...

Hei, löysin juuri kommenttisi Arkiterapeutti Kopsista. Kiva nähdä :)

sunnuntaina, marraskuuta 18, 2007 4:03:00 ip.  

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

<< Etusivu