keskiviikkona, marraskuuta 22, 2006

Teräviä huomioita Tanskasta

Olin Tanskassa vain yhden päivän ja ehdin näkemään erään suuren toimistorakennuksen ja lentokentän. Tältä pohjalta onkin hyvä kirjoittaa syvällä rintaäänellä näkemyksiä Tanskasta:

Tanskassa aikuisetkin juovat ruuan kanssa maitoa. Muutenkin tanskalaiset juovat paljon maitoa. Sitä löytyy joka lähtöön. Toimistojen jääkaapit ovat täynnä erilaisia maitopurkkeja siltä varalta, jos työntekijän yllättää taas yhtäkkiä kova maidonhimo.

Tanskalaiset ovat kovia tupakoimaan. Työpaikoillakin on suuria viihtyisäksi laitettuja tupakkahuoneita ja niitä käytetään ahkerasti. Eli välillä maitoa ja sitten taas tupakkaa.

Tanskalaiset taksikuskit kaahaavat ihan eri tavalla kuin suomalaiset. Voisi puhua jopa puhtaasta välimerenmallista. Tanskassa on valtavasti takseja ja jopa sadan metrin taksijonoja.

Siinä se. Nyt tekin tiedätte tärkeimmät asiat Tanskasta.

7 kommenttia:

Blogger Kimmonkamera kirjoitti...

Minä voisin lisätä luetteloon vielä neljännen asian, joka yllätti minut Kööpenhaminassa: hapanta (ei pilaantunutta) kermavaahtoa suklaaleivoksen kanssa. Tätä herkkua nautitaan maitolasin ja tupakan jälkeen ennen kuin jatketaan matkaa taksilla.

keskiviikkona, marraskuuta 22, 2006 9:41:00 ip.  
Blogger sahrami kirjoitti...

Tak kimmo, nyt listamme on täydellinen. Siinä perustiedot Tanskasta. Vær så god!

torstaina, marraskuuta 23, 2006 2:12:00 ip.  
Blogger Rita A kirjoitti...

Entäs ne kuuluisat polkupyörät joista koulussa luimme? Tanskalaiset pyöräilevät paljon kaupungissa, käsitin.

Hilse frä Rita

torstaina, marraskuuta 23, 2006 4:51:00 ip.  
Blogger sahrami kirjoitti...

Eli tanskalainen syö hapanta kermavaahtoa suklaaleivoksen kanssa juoden kyytipojaksi tölkin maitoa. Vetää sitten tupakan ilmastoidussa tilassa kymmenien muiden tanskalaisten kanssa ja lähtee kaupungille pyöräilemään. Ja kun ei jaksa enää pyöräillä, ottaa taksin lennosta, koska niitähän riittää.

perjantaina, marraskuuta 24, 2006 9:54:00 ap.  
Blogger HeidiR kirjoitti...

Hih, tehän tyypititte tanskalaisen kätevästi!

Ja tyypillinen suomalainen on????

Hmmm...

Hän juo paljon kahvia aamulla. Sitten menee yksin autolla töihin, istuu yksin työpöydän ääressä, siirtyy yksin ruokakauppaan, ostaa paljon olutta, ajaa yksin autolla kotiin ja istuu pimeässä asunnossa tv:tä katsellen, yksin ja olutta juoden.

perjantaina, marraskuuta 24, 2006 5:57:00 ip.  
Blogger sahrami kirjoitti...

Ja lisäksi vielä kahvia n kertaa pitkin työpäivää. :D

maanantaina, marraskuuta 27, 2006 4:35:00 ip.  
Blogger Jorma "Jomppe" Ronkainen kirjoitti...

Ja Tanskasta vielä - tuulista siellä on. Kiersimme maata parin viikon ajan muutama vuosi sitten ja merkillepantavaa oli tuulivoimaloiden suuri määrä. Ja kyllä - tanskalainen ajotyyli on... sanokaamme reipas. :-)

-gs

maanantaina, marraskuuta 27, 2006 9:35:00 ip.  

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

<< Etusivu