perjantaina, joulukuuta 01, 2006

Mælk er en vigtig kilde til kalk og andre næringsstoffer

Terveisiä taas harmaasta, mutta iloisesta Kööpenhaminasta!

Tällä kertaa kyselin vähän paikallisilta heidän maidonjuontitottumuksistaan. Kuulin, että Tanskan viranomaiset suosittelevat aikuisille puoli litraa maitoa päivässä. Siksi heistä on kätevää juoda puolet siitä lounaalla.

Maitoa pidetään hyvin terveellisenä. Tanskalaisilla on sen ansiosta kuulemma vahva luusto.

When in Rome, do as Romans do. Minäkin otin lounaan kanssa kyytipojaksi pikku tölkin maitoa. Tunsin itseni heti oikein terveeksi.

Kuva: Arla DK

6 kommenttia:

Blogger Jorma "Jomppe" Ronkainen kirjoitti...

Sillä lailla! Maidosta ja tanskalaisista tuli mieleeni että laktoosi-intoleranssi taisi tanskalaisten keskuudessa olla jotenkin poikkeuksellisen harvinaista. Nykyäänhän on melko tavallista, että aikuinen ei maitoa voi juoda.

Pitää ihan googlettaa tuo...
aivan oikein "Suomalaisista 17 prosentilla on laktaasientsyymin puutosta, mutta kaikilla se ei aiheuta intoleranssioireita. Ruotsissa ja Tanskassa esiintyvyys on maailmantilastojen alhaisin, 3 %, kun taas Etelä-Amerikassa Aasiassa ja Afrikassa jopa 50–100%".
http://www.mainio.net/print.asp?path=1;1132;1133;50166;86432

-gs

perjantaina, joulukuuta 01, 2006 4:45:00 ip.  
Blogger sahrami kirjoitti...

No ilmankos eräs suomalainen sanoi, että täältä on vaikea löytää Hyla-maitoa, vaikka kaikkea muuta on tarjolla. Ilmeisesti tanskalaiset ovat lipittäneet maitoa tuhansia vuosia ja heille on kehittynyt hyvät maitogeenit. :)

perjantaina, joulukuuta 01, 2006 4:57:00 ip.  
Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Maitohan nyt on ihan peruskamaa :) Ja puoli litraahan kevyesti iskee maitokahviinkin kerralla.

lauantaina, joulukuuta 02, 2006 1:10:00 ap.  
Blogger Rita A kirjoitti...

Käytän kahvissa maitoa, mutta muuten en. Ennen mieheeni tutustumista join lapsuudenkodissa ruokajuomana maitoa, mutta kun mieheni ei olisi koskenut maitoon näppylähanskoillakaan, suggeroiduin jotenkin luulemaan että maitoa ei voi juoda :D Voi hyvä ihme, pitää lähteä arkiterapeutti Kopsin puheille.

sunnuntaina, joulukuuta 03, 2006 9:46:00 ap.  
Blogger sahrami kirjoitti...

tui ja rita: Minulla oli monta vuotta jolloin en ostanut kaupasta oikeastaan ollenkaan maitoa. Nykyään käytän esim. kahvissa ja myslissä tai muroissa ja puuronkin kanssa.

Maidon juominen ruuan kanssa sen sijaan mielestäni jotenkin pilaa ruuan maun. Ainakin se herkullinen naudanpaisti, jonka kanssa otin tanskalaisittan maitoa maistui jotenkin kummalliselta, siis yhdistelmänä.

Olen luullut, että vain lapset juovat ruuan kanssa maitoa, ja lisäksi että me suomalaiset olemme erityisen kovia maidonjuomia, mutta matkailu avartaa!
:)

sunnuntaina, joulukuuta 03, 2006 8:54:00 ip.  
Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Minä kyllä juon muutenkin, rasvaton maitoa on minusta oikeasti hyvää. Ennen rasvaton maito oli kauhistus, mutta oltuani vuosia juomatta maitoa oli maidonjuojaksi palatessani rasvaton ainoa mahdollisuus. Muut menevät vain kahvissa ja kaakaossa.

maanantaina, joulukuuta 04, 2006 11:14:00 ip.  

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

<< Etusivu