tiistaina, tammikuuta 29, 2008

Vaihda norppaenergiaan

Viikon vinkki:

Norppaenergia-sivuilla olevalla lomakkeella voi lähettää helposti ja nopeasti tarjouspyynnön Norppasähköstä rastittamiinsa sähköyhtiöihin.

"Täysin haitatonta energiamuotoa ei olekaan, mutta norppamerkityn energian ympäristövaikutukset ovat pienemmät kuin uusiutumattomilla energianlähteillä. Norppaenergia-merkki myönnetään tuulivoimalla, biopolttoaineilla, aurinkopaneeleilla tai vanhalla vesivoimalla tuotetulle energialle tietyin kriteerein."

5 kommenttia:

Blogger Kimmonkamera kirjoitti...

Pienillä teoilla on suuri merkitys. Norppasähkö on tässä yksi hyvä vaihtoehto. Kilpailutin sähköyhtiöt jo vuosia sitten miltei heti, kun se tuli mahdolliseksi. Samalla liitin mukaan vaatimuksen norppasähköstä. Sen hinta oli silloin hieman normaalia kalliimpaa, mutta nykyisin olen tuttavien kanssa sähkölaskuja verratessa huomannut saavani usein jopa halvempaa sähköä kuin heidän einorppasähkö.

keskiviikkona, tammikuuta 30, 2008 11:53:00 ap.  
Blogger sahrami kirjoitti...

Kiva kuulla, kimmo! Minun on pitänyt jo kauan aikaa kilpailuttaa sähköyhtiöt, mutta nyt vasta sain sen aikaiseksi kun oli riittävän helppoa. Lähetin eilen illalla tarjouspyynnön kerralla yli kymmenelle sähköyhtiölle ja tänään jo oli tullut sähköpostiini kaksi ensimmäistä tarjousta.

Minutkin yllätti norppasähkön ja einorppasähkön hintaero. Esimerkiksi saamani Kokkolan Energian sähkötarjouksen mukaan se on 1 € kuussa ja ero tuulisähköön on 2 €, eli aivan mitätön.

Joskus joku on saivarrellut, että samaa sähköähän se on, mitä sieltä pistorasiasta tulee, mutta en minä Reilun kaupan tuotteita ostaessanikaan ajattele, että itse tuote olisi välttämättä yhtään sen parempi kun epäreilu vastaava. Maksan hyvästä asiasta.

keskiviikkona, tammikuuta 30, 2008 12:16:00 ip.  
Blogger sahrami kirjoitti...

Oho, liioittelin. Lähetinkin näköjään tarjouspyynnön vain kahdeksalle. :)

keskiviikkona, tammikuuta 30, 2008 12:18:00 ip.  
Blogger Jorma "Jomppe" Ronkainen kirjoitti...

Kiitos vinkistä - kuinka ollakaan, ollaan viime päivinä kauniimman puoliskon kanssa keskustelu siitä, että pitäisi ekosähköön siirtyä... Laitetaanpa tarjouspyyntö vetämään.

-gs

torstaina, tammikuuta 31, 2008 10:43:00 ip.  
Blogger HeidiR kirjoitti...

Minun blogistani löytyy sinulle haaste! :)

Ainakin yksi syy kirjoittaa uusi blogikirjoitus.

Miten sinulla on mennyt? :)

lauantaina, helmikuuta 09, 2008 4:10:00 ip.  

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

<< Etusivu